PREVEDERI GENERALE

Prezentele dispozitii privind termenii si conditiile reglementeaza drepturile si obligatiile Vanzatorului, respectiv Cumparatorului, cu privire la utilizarea site-ului luxenza.ro, precum si cu privire la vanzarea, respectiv achizitionarea de produse si servicii de pe site-ul luxenza.ro.
Accesul si utilizarea site-ului luxenza.ro reprezinta acordul tau expres si neechivoc cu privire la respectarea acestor termeni si conditii, precum si a oricaror variante modificatoare ale acestora, ce pot aparea ulterior pe site si a caror aparitie nu este limitata de existenta vreunei notificari prealabile si/sau de exprimarea consimtamantului Cumparatorului. In consecinta, te rugam sa consulti in mod constant sectiunea Termeni si Conditii, pentru a putea fi la curent cu eventualele modificari ale acestora.
Site-ul luxenza.ro apartine SC URBAN FAB SRL, persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, sector 1, Strada Casin nr. 18, apartament 2.

DEFINITII

Contract – contractul de vanzare-cumparare la distanta avand ca obiect unul sau mai multe bunuri si servicii prezentate pe site-ul luxenza.ro, incheiat intre Vanzator si Cumparator si care nu presupune prezenta fizica simultana a partilor;
Utilizator – orice persoana fizica cu varsta minima de 18 ani sau grupul de persoane fizice , fiecare avand varsta minima de 18 ani, care isi creeaza un cont pe site-ul luxenza.ro;
Vanzator- SC URBAN FAB SRL, persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, sector 1, Strada Casin nr. 18, apartament 2;
Cumparator – orice persoana fizica cu varsta minima de 18 ani sau grupul de persoane fizice , fiecare avand varsta minima de 18 ani, care isi fac un cont, lanseaza o comanda si achizitioneaza bunuri si servicii de pe site-ul luxenza.ro pentru uzul propriu si care actioneaza in afara activitatii lor comerciale, artizanale sau liberale;
Produse – bunul sau bunurile, serviciul sau serviciile obiect al prezentului contract, prezentate in vederea vanzarii pe site-ul luxenza.ro si care vor fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului in urma plasarii comenzii ferme, respectiv in urma achitarii pretului
Comanda- documentul in format electronic prin intermediul caruia Cumparatorul solicita achizitionarea de bunuri si servicii prezentate spre vanzare pe site-ul luxenza.ro;
Pret- pretul total al produselor si serviciilor, cu toate taxele incluse, respectiv TVA, costuri de livrare si transport etc;
Cosul meu – acea sectiune din contul Cumparatorului/ Utilizatorului care ii permite acestuia sa adauge bunuri si servicii pe care doreste sa le achizitioneze.

POLITICA DE VANZARE ONLINE

Pe site-ul luxenza.ro vei regasi oferta noastra cu privire la produsele si serviciile pe care le oferim spre vanzare la momentul la care accesati site-ul si in limita stocului pe care il avem disponibil spre vanzare. Cu titlu exclusiv de prezentare, fiecare produs sau serviciu va fi listat atat in format grafic (fotografie/ video etc.) cat si prin intermediul unei descrieri detaliate a principalelor sale caracteristice (culoare/material/ marime/brand etc).
In momentul in care esti decis sa achizitionezi produsele sau serviciile pe care le-ai adaugat in “Cosul meu”, vei inregistra comanda, vei efectua plata prin una dintre modalitatile pe care  le punem la dispozitie si vei primi un e-mail automat de inregistrare a comenzii transmise. Simpla adaugare a produselor sau serviciilor in “Cosul meu” nu genereaza vreo obligatie pentru vreuna dintre parti si nu asigura o eventuala rezervare a acestora.

Prin inregistrarea comenzii iti asumi raspunderea cu privire la corectitudinea tuturor datelor pe care le-ai introdus la lansarea comenzii. In masura in care din eroare ai introdus date gresite, te rugam sa ne contactezi de urgenta pentru a le putea modifica si pentru a putea efectua livrarea in conditii optime. Comanda ta va putea fi anulata fara angajarea raspunderii noastre in masura in care datele pe care le furnizezi nu sunt corecte sau sunt incomplete.
Momentul incheierii contractului la distanta este acela in care noi vom confirma acceptarea comenzii si vom expedia produsul catre tine.

Este putin probabil ca in urma inregistrarii comenzii, produsele pe care doresti sa le comanzi sa nu mai fie in stoc si acest aspect sa iti va fi fost adus la cunostinta ca urmare a unei erori tehnice. Totusi, in aceasta situatie, te asiguram ca te vom informa de indata si iti vom returna in timp util sumele pe care le-ai achitat in avans.

RETRAGEREA DIN CONTRACT

Iti aducem la cunostinta faptul ca ai dreptul de a te retrage din contract si de a returna comanda efectuata in termen de 14 zile calendaristice de la momentul primirii coletului, indiferent de motiv si fara nicio justificare.
Cu toate acestea, in vederea imbunatatirii calitatii serviciilor oferite, este foarte important pentru noi sa aflam care a fost nemultumirea ta, de aceea avem rugamintea sa specifici si acest aspect in cererea de retur.
In consecinta, vom efectua o expertizare a produsului returnat si dupa ce vom constata faptul ca acesta este in perfecta stare, fara a prezenta urme de uzura, de consum, de deteriorare, de inlocuire etc., iti vom restitui contravaloarea produsului in maximum 14 zile exclusiv prin transfer bancar, motiv pentru care te rugam sa mentionezi in cererea de retur un cont valabil IBAN in RON.
Cheltuielile de retur revin in sarcina cumparatorului, iar returul se va efectua exclusiv prin intermediul unei firme de curierat rapid door-to-door. Nu avem contract cu Posta Romana.
In ceea ce priveste returul bijuteriilor, acesta nu este acceptat in cazul in care bijuteriile prezinta semne de uzura din cauza manevrarii si manipularii defectuase sau in cazul in care au fost purtate.
In eventualitatea uzitarii excesive a procedurii de retur de catre un client, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea unei noi comenzi din partea acestuia.
In cazul in care in momentul livrarii observi eventuale deteriorari ale ambalajului coletului, ai dreptul sa refuzi primirea acestuia si sa mentionezi in mod expres acest lucru pe formularul AWB pus la dispozitie de catre curier.
In aceasta situatie, ai dreptul de a solicita inlocuirea produsului comandat cu altul similar ori restituirea contravalorii produsului comandat.
Orice sesizare ulterioara a acestor aspecte nu va fi luata in considerare.
Returul se face in ambalajul original, cu toate etichetele, sigiliile de securitate si foliile de protectie intacte, precum si certificatul de garantie in original si o copie a facturii.
Cererea de retur va fi formulata in scris prin completarea fomularului de retur pe care il propunem pe site-ul nostru. Nu uita sa atasezi coletului tau cererea de retur. Lipsa cererii de retur din colet genereaza automat neluarea in seama a returului.
Returul va fi expediat la adresa: URBAN FAB SRL, Bucuresti, Sector 1, Strada Casin numarul 18, apartamentul 2.

PRETURILE

Preturile sunt exprimate in RON si contin TVA.
Pentru platile efectuate online sau prin virament bancar, nu putem fi raspunzatori de eventualele comisioane aplicate de banca ta.
Pentru platile efectuate online, daca cardul tau nu va fi acceptat la plata de catre banca emitenta sau de catre procesatorul de plati online, vom fi nevoiti sa iti anulam comanda, dupa care iti vom aduce acest aspect la cunostinta.
Pentru bunurile si serviciile livrate vom emite catre tine o factura pe care vom mentiona toate datele pe care ni le-ai furnizat. Iti recomandam pastrarea facturii pentru a o putea utiliza in eventualitatea unui retur.

LIVRAREA

Oferim livrare gratuita pe teritoriul Romaniei pentru orice comanda, indiferent de valoarea acesteia.

Timpul de livrare difera intre 1-5 zile lucratoare de la data efectuarii comenzii, in functie de orasul destinatarului comenzii, perioada lansarii comenzii (Craciun, Black Friday, Paste, 1-8 Martie etc.), conditiile meteo si volumul de comenzi al firmei de curierat.

GARANTII

Produsele comercializate sunt originale si noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de producatori.

Societatea noastra atesta calitatea produselor cumparate, in conformitate cu elementele individuale declarate si cu modelele prezentate pe site-ul luxenza.ro.
Prin intermediul garantiei oferite ne asumam respectarea dispozitiilor legale cu privire la drepturile consumatorilor prevazute si garantate de Legea nr. 449 din 2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, precum si de orice alt act normativ in materie.
Orice produs cumparat poate face obiectul unei reclamatii, in masura in care prezinta defecte ce constituie neconformitati fata de contractul de vanzare cumparare incheiat.
Reclamatiile se vor trimite prin intermediul unei firme de curierat door-to-door, in scris la adresa de contact, insotite de produsul considerat neconform. In cuprinsul reclamatiei se vor specifica motivele pentru care produsul este considerat neconform, respectiv care sunt eventualele defecte constatate. Cheltuielile de transport vor fi suportate de catre cumparator. Reclamatia va fi solutionata in termen de 14 zile de la data primirii de catre noi a produsului obiect al reclamatiei.

Ai dreptul de a solicita repararea, inlocuirea cu un produs echivalent daca repararea nu este posibila sau restituirea totala ori partiala a contravalorii produsului returnat daca repararea sau inlocuirea sa nu sunt posibile.

Daca reclamatia ta va fi admisa in urma experizarii, atunci vei fi despagubit prin una din cele trei variante prezentate mai sus. Daca insa reclamatia nu va fi admisa, iti vom retura produsul la adresa de livrare initiala, impreuna cu toate accesoriile acestuia si cu raspunsul scris la reclamatia ta. Cheltuielile de transport vor fi suportate de catre cumparator.
Garantia va fi lovita de nulitate daca produsul reclamat nu este insotit de documentele justificative precum si daca asupra lui s-a incercat interventia intr-un service neautorizat de producator.
Calitatea produselor confectionate din metal pretios este certificata prin marcajul inscriptionat constand in marca proprie de responsabilitate, marca productorului si marcajul avizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului- Directia de Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Proces Kimberley.

Oferim pentru fiecare produs cumparat o garantie de 2 ani de zile de la data achizitiei, iar bijuteriile confectionate din materiale pretioase vor fi insotie de un certificat de garantie in acest sens.

In vederea beneficierii de garantia oferita produsului acesta trebuie sa prezinte elementele de identificare intacte, in ambalajul original, cu toate etichetele, sigiliile de securitate si foliile de protectie intacte, precum si certificatul de garantie in original si o copie a facturii.

Garantia nu va produce efecte daca:

 • produsele prezinta semne de uzura din cauza manevrarii si manipularii defectuoase ( interactiune cu suprafete dure, producerea de zgarieturi, ruperi, corodari, abraziuni, desprinderi etc, interactiunea cu produse chimice cum ar fi clor, substante ce contin clor inclusiv apa ce contine clor, detergent, inalbitori, solvent, produse petrochimice, produse cosmetice, pastrarea in medii necorespunzatoare
 • caldura excesiva sau umezeala excesiva, praf, fum, aburi, ploaie acida etc);
 • instructiunile de utilizare nu au fost respectate de catre cumparator;
 • asupra produselor s-a incercat interventia intr-un service neautorizat;
 • produsele sunt deteriorate ca urmare a uzurii naturale, respectiv vechimii acestora.

Pentru o durata de intrebuintare cat mai indelungata a bijuteriilor achizitionate recomandam:

 • curatarea bijuteriilor folosind intotdeauna o carpa moale, prin stergere usoara, iar pentru redarea stralucirii acestora curatarea lor folosind o bucata de piele de caprioara;
 • depozitarea bijuteriilor in cutii speciale pentru pastrarea acestora, inclusiv cutiile pe care le-ai primit la achizitionarea bijuteriilor de pe site-ul luxenza.ro;
 • evitarea purtarii bijuteriilor in timpul executarii activitatilor casnice;
 • evitarea purtarii bijuteriilor in timpul executarii activitatilor fizice;
 • evitarea expunerii bijuteriilor in medii necorespunzatoare – caldura sau umezeala excesive, medii umede, praf, fum, medii acide etc. ;
 • evitarea contactului bijuteriilor cu produse chimice cum ar fi clor, substante ce contin clor inclusiv apa ce contine clor, detergent, inalbitori, solvent, produse petrochimice, produse cosmetic etc.;
 • evitarea intrarii bijuteriilor in contact cu corpuri dure, ascutite, taioase, voluminoase.

TRANSFERUL PROPRIETATII

Transferul proprietatii cu privire la produsele si serviciile achizitionate se face la momentul livrarii si numai dupa achitarea integrala a acestora.

PROPRIETATEA INTELECTUALA

Dreptul de proprietate intelectuala asupra continutului site-ului luxenza.ro apartine SC URBAN FAB SRL sau furnizorilor sai si orice incalcare a acestuia conform normelor prevazute de legislatia in vigoare va fi adusa la cunostinta organelor si institutiilor abilitate si sanctionata ca atare.

CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prevederile referitoare la politica de confidentialitate si prelucrarea datelor cu caracter personal fac parte integranta din sectiunea “Termeni si conditii” si pot fi consultate aici.

POLITICA DE COOKIE

Prevederile referitoare la politica de cookie fac parte integranta din sectiunea “Termeni si conditii” si pot fi consultate aici

FORTA MAJORA

Orice clauza neprevazuta si imposibil de evitat, independenta de vointa partilor, aparuta dupa data semnarii prezentului contract si care impiedica executare acestuia va fi considerata cauza de forta majora si va exenera de raspundere partea care o invoca.
Daca in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului de forta majora, acesta nu inceteaza, oricare din parti va putea sa notifice celeilalte parti incetarea contractului fara ca vreuna dintre parti sa aiba dreptul de a pretinde daune interese.

LEGISLATIA APLICABILA

Prin legislatia aplicabila acestui contract se va intelege intotdeauna ansamblul legilor si a tuturor prevederilor legale in vigoare aplicabile pe teritoriul Romaniei.
Eventualele litigii care s-ar putea ivi in legatura cu acest contract vor fi solutionate pe cale amiabila, iar daca partile nu cad de acord, vor fi solutionate de instantele de judecata competente din Bucuresti.