Ești in cautarea unei bijuterii din aur autentice care sa se asorteze cu stilul tau? Exista nenumarate optiuni, dar oare care este bijuteria perfecta pentru tine?

LUXENZA vine in intampinarea ta si iti ofera o scurta incursiune in lumea titlurilor metalelor pretioase pentru ca tu sa iti gasesti inspiratia.

Titlul metalelor prețioase reprezintă cantitatea de metal nobil dintr-un aliaj, exprimată în părți la mie (‰).

Titlurile aurului

După cum bine știți deja, aurul este un metal prețios, strălucitor, de culoare galbenă la origini, cea mai populara opțiune a maestrilor bijutieri datorită capacității acestuia de a fi turnat și modelat, avand ca rezultat bijuterii unice. 

Unitatea de măsură a acestui metal prețios este Karatul (K/Kt), valoarea lui indicând puritatea aurului din care sunt confecționate bijuteriile. Astfel, cu cât karatajul este mai mare, cu atât bijuteria este mai pretioasă.

Însă, intrucat aurul in stare pura, adica de 24K este foarte moale, ne vom orienta atentia spre superbele bijuterii confectionate prin alierea aurului pur cu alte metale, aliere care le confera o rezistenta sporita.

În țara noastră, cele mai întâlnite titluri ale aurului sunt 14K, cu marcajul corespunzator 585 și 18K, cu marcajul 750.

Astfel, aurul de 24K este 100% pur, cel de 18K contine 75% aur pur si 25% aliaje, cel de 14K contine 58% aur pur si 42% aliaje.

14K sau 18K

In cautarea bijuteriei ideale, vei aprecia, desigur, designul deosebit, precum si tehnicile utilizate in fabricarea piesei. Si totusi, ce alegi? 14K sau 18K?

Doresti o bijuterie pe care sa o porti in fiecare zi? Cel mai indicat este sa alegi o bijuterie cu stil confectionata din aur de 14K, cu o rezistenta mai mare la zgarieturi . Pretul putin mai scazut, durabilitatea in timp , imbinate cu estetica inedita, fac din aurul de 14K cel mai popular titlu utilizat de designerii din acest domeniu. LUXENZA iti pune la dispozitie o gama variata de bijuterii creative din aur de 14K » https://luxenza.ro/categorie-produse/bijuterii-din-aur/?filter_material=aur-14k

14K SAU 18K? 1

Dar daca participi la un eveniment deosebit? Daca vrei sa atragi toate privirile? Atunci poti alege o bijuterie glamour confectionata din aur de 18K. Cu un pret putin mai ridicat, ca urmare a procentajului mare de aur pur, aurul de 18K este utilizat in special in  crearea bijuteriilor high-end. » https://luxenza.ro/categorie-produse/bijuterii-din-aur/?filter_material=aur-18k

14K SAU 18K? 2

Orice ai alege, cand vorbim despre aur, nu poti da gres!